Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμενα σε ροδέλες
- ρίγανη
- λάδι
- ξύδι
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 με 2 κουταλιές φρουκτόζη


 
Εκτέλεση 

Κόβουμε τα λουκάνικα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθει και ρίχνουμε τα λουκάνικα να τηγανιστούν.


Ρίχνουμε την ρίγανη και σβήνουμε με ξύδι.


Τα αφαιρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σωταριστούν,
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε την φρουκτόζη και τα ανακατεύουμε συνεχως μέχρι να καραμελωσουν τα κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου