από την Eleni Xenophontos
Υλικά
- 1/4 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζάνι φιδέ κομμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1 φλιτζάνι πουργούρι (πληγούρι)άσπρο η μαύρο
- 3 φλιτζάνια νερό κρύο
- αλάτι
- προαιρετικά λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο αν θα βάλουμε.
Προσθέτουμε και τον φιδέ.
Πρέπει να πάρει σκούρο χρώμα.
Ρίχνουμε τον χυμό και τον πελτέ το αλάτι και τον ζωμό.
Προσθέτουμε και το νερό και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε το πουργούρι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες και έχει σωθεί το νερό σβήνουμε την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα για 5 με 6 λεπτά.
Συνοδεύεται με γιαούρτι και σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου