Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φλιτζάνι κεφίρ
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αυγά
-1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 200 γραμμάρια τυρί κέρυγκολτ με χαμηλά λιπαρά
- 200-250 ζαμπόν ψιλοκομμένο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λάδι για την φόρμα 
- σουσάμι




Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι σε ένα μπόλ.
Ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ στο κεφίρ ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγα λεπτά να μείνει.
Αν δεν έχουμε κεφίρ μπορούμε να αραιώσουμε μέσα σε γάλα μια δύο κουταλιές γιαούρτι.
Προσθέτουμε το κεφίρ στα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει παχύρευστος χυλός.
Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε τον χυλό μας.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας.


Λαδώνουμε ένα ταψάκι η μια φόρμα για κέικ.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι να πάει παντού και πασπαλίζουμε την φόρμα με σουσάμι.


Σιγά σιγά απλώνουμε το μείγμα μας στην φόρμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου