από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 φλιτζάνι κεφίρ
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αυγά
-1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 200 γραμμάρια τυρί κέρυγκολτ με χαμηλά λιπαρά
- 200-250 ζαμπόν ψιλοκομμένο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λάδι για την φόρμα
- σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι σε ένα μπόλ.
Ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ στο κεφίρ ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγα λεπτά να μείνει.
Αν δεν έχουμε κεφίρ μπορούμε να αραιώσουμε μέσα σε γάλα μια δύο κουταλιές γιαούρτι.
Προσθέτουμε το κεφίρ στα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει παχύρευστος χυλός.
Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε τον χυλό μας.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι η μια φόρμα για κέικ.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι να πάει παντού και πασπαλίζουμε την φόρμα με σουσάμι.
Σιγά σιγά απλώνουμε το μείγμα μας στην φόρμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου