Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΖΑΝΑΚΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- στήθος κοτόπουλου βραστού η ψητού που μας έχει περισσέψει
- λαζάνάκι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους
- αγγουράκια τουρσί σε ψιλοκομμένες ροδέλες
- κάπαρη
- καλαμπόκι κονσέρβας
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τυρί κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Για την σός

- γιαούρτι (η ποσότητα εξαρτάται από την ποσότητα των υλικών)
- λάδι 
- μουστάρδα 
- μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά




Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα.


Βράζουμε το λαζανάκι όσο χρόνο χρειάζεται .
Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Το αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά μας.
Ετοιμάζουμε την σός ανακατεύοντας όλα τα υλικά μας και την προσθέτουμε στην σαλάτα μας.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με την σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου