Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- αγγουράκια τουρσί κομμένες σε ροδέλες
- κάπαρη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- καλαμπόκι από κονσέρβα
- την καρδιά ενός μαρουλιού
- αλάτι 
- πιπέρι
- λάδι 
- μουστάρδα 
- μερικές κουταλιές μαγιονέζα




Εκτέλεση

Στραγγίζω καλά τον τόνο.
Ξεπλένω τα αγγουράκια το καλαμπόκι και την κάπαρη και τα αφήνω να στραγγίξουν.
Κόβουμε το κρεμμύδι και την λιαστή ντομάτα όπως και την καρδιά μαρουλιού.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά.


Χτυπάμε το λάδι με την μουστάρδα  να ενωθούν και προσθέτω την μαγιονέζα ώστε να γίνει πιο πηχτή η σώς μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου