Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 3-4 γλυκοπατάτες
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- αλάτι
- 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ταχίνι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις γλυκοπατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. 


Τις λιώνουμε λίγο με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο μούλτι  .


Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό λεμονιού.
Πολτοποιούμε και αναμειγνύουμε τα υλικά μας. 
Προς το τέλος ρίχνουμε και το ταχίνι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.



Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και λεμόνι και σερβίρουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου