από την Kiki George Minoraft
Υλικά
- 2 κιλά σύκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα και αφού κόψουμε το κοτσάνι και το πίσο μέρος του τα κόβουμε στα 4 εάν είναι μεγάλα.
Τα ρίχνουμε σε μιά λεκάνη και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο να μείνουν.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα με την ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε την βανίλια.
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.
Επιβλέπουμε το γλυκό ανακατεύοντας να μην αρπάξεισε χαμηλ.η φωτιά μέχρι να δέσει.
Τότε προσθέτουμε το λεμόνι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 και 1/2 ώρα ενω..το ξαφρίζουμε όταν δουμε να βγάζει αφρό.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου