Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

ΡΕΤΣΕΛΙ





από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- 2 κιλά σύκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
- 1 βανίλια


 
Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα και αφού κόψουμε το κοτσάνι και το πίσο μέρος του   τα κόβουμε στα 4 εάν είναι μεγάλα.
Τα ρίχνουμε σε μιά λεκάνη και προσθέτουμε την ζάχαρη.


Τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο να μείνουν.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα με την ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε την βανίλια.
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.
Επιβλέπουμε το γλυκό ανακατεύοντας να μην αρπάξεισε χαμηλ.η φωτιά μέχρι να δέσει.
Τότε προσθέτουμε το λεμόνι.


Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 και 1/2 ώρα ενω..το ξαφρίζουμε όταν δουμε να βγάζει αφρό.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου