Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ




από την Eleni Xenophontos

Υλικά

- 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
- 3 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- μια χούφτα μαϊντανό
- δυόσμο φρέσκο η ξερό
- κανέλα
- ρίγανη
- πάπρικα
- πιπερόριζα κάρυ (mild madras)
- ψύχα από μια μεγάλη φέτα ψωμί μουλιασμένημε κρύο γάλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 με 3 κουταλιές φρυγανιά
- 2 αυγά
- 1 με 2 κουταλιές γουστερ σος
- κουρκουμά
- λάδι για τηγάνισμα



Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για μισή ώρα η ακόμα και μιά μέρα στρο ψυγείο.
Τους πλάθουμε μακρόστενους όπως τα σουτζουκάκια.
Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια.
Όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμοι,
Σερβίρονται με ταλαττούρι (τζατζίκι) η με ταχίνι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου