Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

ΡΥΖΙ ΠΙΛΑΦΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κούπα ρύζι για πιλάφι
- 2,5 κούπες νερό βραστό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι μας πολύ ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε μαζί. 



Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό βραστό και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Αποσύρουμε απ΄την φωτιά 

και βάζουμε μια πετσέτα 



και κλείνουμε την κατσαρόλα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και να γίνει ακόμα πιο σπυρωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου