από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κούπα ρύζι για πιλάφι
- 2,5 κούπες νερό βραστό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι μας πολύ ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε μαζί.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό βραστό και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Αποσύρουμε απ΄την φωτιά
και βάζουμε μια πετσέτα
και κλείνουμε την κατσαρόλα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και να γίνει ακόμα πιο σπυρωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου