Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΞΥΔΙΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- φάσες και πέρδικες
- ντομάτα  τριμμένη
- ελαιόλαδο
- λιαστές ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά καπνιστή
- 2-3 κ. σ. ξύδι λευκό
- λίγη ρίγανη η θρούμπι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας


Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε λίγο λάδι και μόλις κάψει ροδίζουμε τα πουλιά καλά απ όλες τις πλευρές.


Αν είναι αρκετά τα ροδίζουμε λίγα λίγα και τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε τα επόμενα.
Αφού γίνει το σοτάρισμα προσθέτουμε την ντομάτα τις λιαστές , αλατοπίπερο, και  αφήνουμε να βράσουν τα πουλιά σε κλειστή κατσαρόλα και χαμηλή ως μέτρια φωτιά.


Λίγο πριν γίνουν προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε να πάρουν ακόμα 2- 3 βράσεις.

Συνοδεύουμε με  ρύζι πιλάφι  και προσθέτουμε λίγη  σάλτσα του φαγητού από πάνω.
Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου