Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



από την Mary Anastasopoulou

Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μπίρα
- αλάτι 
- πιπέρι σε κόκκους
- 2 φύλλα δάφνης
- μείγμα μπαχαρικών

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κομμάτια στη κατσαρόλα ,αλατίζουμε ,ρίχνουμε το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης ,πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και περιχύνουμε τη μπύρα.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ώσπου να μείνει λίγο ζουμάκι. 
Εμένα επειδή το έβαλα στη χύτρα έκανε περίπου 2 ώρες να γίνει. Πιστεύω σε απλή κατσαρόλα θα κάνει μιάμιση ώρα . 
Στην αρχή το έβαλα στο 4 και μόλις άρχισε να βράζει το έβαλα στο 3 με μέγιστο το 12 στη κουζίνα μου. 



Πάντως τα παιδιά μου μου είπαν μπράβο , το οποίον σημαίνει ότι άξιζε τη δοκιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου