Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
Για τις κρέπες
- 1 φλ. Γάλα
- ½  κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Για την γέμιση
- κοτόπουλο στήθος
- πατάτα
- μανιτάρια
- 1 κουταλιά κορν φλάουερ
- ½  φλ.γάλα
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- μοσχοκάρυδο
- αλατάκι
-  πιπέρι
- μπόλικο κασέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά για τις κρέπες  μαζί, αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα και με υπομονή ετοιμάζουμε τις κρέπες μας.


Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο με 1-2 πατάτες σε λίγο νερό, πάντα προσθέτω και ένα κρεμμύδι ολόκληρο για να παίρνει την μυρωδιά από το κοτόπουλο , το οποίο μετά το αφαιρώ.
Αφού βράσει, μόλις μείνει με λίγο ζουμάκι με ένα πιρούνι όπως είναι ζεστό το κάνω ίνες και συγχρόνως πατάω και τις πατάτες, ρίχνω μουστάρδα πιπεράκι αλατάκι εννοείται .
Σε ένα άλλο σκεύος με λίγο λαδάκι τσιγαρίζω τα μανιτάρια , και όταν γίνουν προσθέτω το γάλα, το κορν φλάουερ και το μοσχοκάρυδο .


Ανακατεύω τα δυο μείγματα προσθέτω μπόλικο κασεράκι ή άλλο κίτρινο τυρί 


και γεμίζω τις κρεπούλες μου και αφού τις πασπαλίσω και εξωτερικά με κασέρι τις ψήνω γύρω στα 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Έτσι γλυτώνω κρέμες γάλακτος ή μπεσαμέλ και γίνεται διπλονόστιμο χωρίς να είναι βαρύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου