Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΔΙΧΡΩΜΟ


από την χρυσα κυριακοπουλου

Υλικά (για δύο μακροστενες φόρμες)
- 5 αυγά
- 1 κούπα λάδι(εγώ βάζω μισή ελαιόλαδο κ μισή σπορελαιο)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κεσεδακι γιαούρτι
-1/2 κούπα γάλα
- 4 κούπες αλεύρι
- 2 βανιλιες
- 1 μπεικιν
- 4 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση 
1ο στάδιο
Βουτυρωνουμε τις φόρμες μας ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. 



Χτυπάμε αρχικά τα αυγά με τη ζάχαρη κ έπειτα προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά

(εκτός από το κακάο)


με το μπεικιν τελευταίο.

2ο στάδιο
Μοιράζουμε το περισσότερο μείγμα στις δύο φόρμες κ στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο το οποίο ,χτυπάμε λίγο να ενσωματωθεί με το μείγμα μας κ το μοιράζουμε στις δύο φόρμες
μας,

μ ένα πιρούνι ανακατεύουμε λίγο για να μπερδευτούν τα δύο μείγματα κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα! 

Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσει τουλάχιστον μισή ώρα κ για να δούμε αν έχει γίνει καρφώνουμε μ ένα μυτερό μαχαίρι.!

Όταν το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί πέντε λεπτά και μετά ξεφορμαρουμε!! 

Καλή επιτυχία!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου