- 1 φλιτζάνι ξύδι
- αλάτι χοντρό
- 1 κομμάτι τούλι ή τυρόπανο ή τουλουπάνι ή ύφασμα κουνουπιέρας.
Ανακατεύω και αφήνω για 2' ακόμα στη φωτιά.
Ύστερα αποσύρω και αφήνω 10' να κόψει τελείως το γάλα.
Θα ξεχωρίσει υγρό και στέρεο.
Το ρίχνω σε σουρωτήρι που έχω βάλει το τουλουπάνι (βρεγμένο και καλά στημένο)
Το αφήνω να στραγγίσει κρεμασμένο για 1/2-2 ώρες.
Αφαιρώ το τουλουπάνι με χοντρό αλάτι (εγώ βάζω και ψιλό).
Το αφήνουμε να στεγνώσει με σήτα εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες γυρνώντας το συχνά στο αλάτι.
Είναι έτοιμο για χρήση.
Τη διατηρώ στο ψυγείο. ..
(Εγώ μετά το μήνα την βάζω και στην κατάψυξη).
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου