από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 μπούτι απο κατσίκι
- 3 κουταλιές μέλι
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- λάδι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- την φλούδα ενός πορτοκαλιού
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη η θυμάρι
- ένα ολόκληρο κρεμμύδι
Εκτέλεση
Πλενουμε και καθαρίζουμε το κρέας απο βραδύς.
Το αλείφουμε με λάδι και το πασπαίζουμε με την ρίγανη .
Βάζουμε τις σκελίδες το σκόρδο αφού στο κρέας χαραζοντας το με το μαχαίρι.
Όταν είναι να ψηθεί το τοποθετούμε στο ταψί.
Το αλατοπιπερώνουμε.
Έχουμε χτυπήσει το μέλι με την μουστάρδα και το αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
Σε μια άκρη βάζουμε το ολόκληρο κρεμμύδι για να παρει την μυρωδιά του κατσικιού.
Περιχύνουμε το κρέας με το χυμό του πορτοκαλιού και βάζουμε τριγύρο τις φλούδες γι να πάρει μυρωδιά.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Το ψήνουμε περίπου στις 2 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου