Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μπούτι απο κατσίκι
- 3 κουταλιές μέλι
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- λάδι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- την φλούδα ενός πορτοκαλιού
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη η θυμάρι
- ένα ολόκληρο κρεμμύδι




Εκτέλεση

Πλενουμε και καθαρίζουμε το κρέας απο βραδύς.
Το αλείφουμε με λάδι και το πασπαίζουμε με την ρίγανη .
Βάζουμε τις σκελίδες το σκόρδο αφού στο κρέας χαραζοντας το με το μαχαίρι.
Όταν είναι να ψηθεί το τοποθετούμε στο ταψί.
Το αλατοπιπερώνουμε.
Έχουμε χτυπήσει το μέλι με την μουστάρδα και το αλείφουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.


Σε μια άκρη βάζουμε το ολόκληρο κρεμμύδι για να παρει την μυρωδιά του κατσικιού.
Περιχύνουμε το κρέας με το χυμό του πορτοκαλιού και βάζουμε τριγύρο τις φλούδες γι να πάρει μυρωδιά.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Το ψήνουμε περίπου στις  2 ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου