Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ



από την Giota Haropoulou

Υλικά
- μοσχάρι
- ντομάτα σε ροδέλες
- κρεμμύδι μεγάλο ροδέλες
- σκόρδο όσο θέλουμε
- 2 πιπεριές κέρατο χοντροκομμένες
- καρότο
- μανιτάρια
- 1 πατάτα σε κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καπνιστή
- λίγο σκληρό τυρί
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας και βάζουμε το κρέας στη μέση στη λαδόκολλα και τα λαχανικά τριγύρω.
Ψήνουμε 1 ώρα  στους 250 βαθμούς και 2 ώρες στους 180.
Παρατήρηση: 
Βγάζει αρκετούς χυμούς που τους κρατάς σε ένα ταπερ στη κατάψυξη και κάποια στιγμή κάνεις ένα πιλάφι με αυτό η το βάζεις στα γεμιστά καιιιιιιιι απλά απολαμβάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου