Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από την Vassili Nomikou

Υλικά
- ½  κιλό φέτα η ανάμεικτο με ανθότυρο
- 200 γρ κεφαλοτύρι η γραβιέρα
- ½ φλιτ .λάδι
- 4 αυγά
- 1 μικρό γιαούρτι
- 2 φλιτ .αλεύρι
- ½   κ γ. σόδα
- 4-5 κ σ. σιμιγδάλι ψιλό.

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα τυριά-γιαούρτι-χτυπημένα αυγά-λάδι-σόδα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με το σιμιγδάλι σκεύος απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 0 περίπου μισή  ώρα.


Τρώγεται ζεστή  και κρύα ευχαρίστως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου