Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 700 γρ. κιμά
- 3-4 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένες και στυμμένες
-2 κρεμμύδια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο στο μουλτι
-1κ σ. γάλα φρέσκο
-2 κς .λάδι
-1αυγό
-δυόσμο ψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼   κ.γλ. από μπαχάρι-κύμινο-κάρυ-μοσχοκάρυδο-αλατοπίπερο.
- 5 αυγά βρασμένα σφιχτά
-πατάτες κομμένες μικρές
- ½   κρασοπότηρο λευκό κρασί
- ½ κρασοπότηρο λάδι
-ντομάτες τριμμένες η κονκασέ
 -ρίγανη-
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν. Τα βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Απλώνουμε το μείγμα κάνοντας ένα ορθογώνιο βάζουμε τα καθαρισμένα αυγά στην σειρά κλείνουμε το ρολό και το βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος.
Σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες-λάδι-ντομάτες-κρασί-ρίγανη και αλατοπίπερο.


Τις απλώνουμε γύρω από το ρολό και ψήνουμε στους 180 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου