Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΤΥΡΙ - ΚΡΕΜΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- ελαιόλαδο
-  φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
- σκόρδο

Εκτέλεση
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι. 



Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά, μέχρι να λιώσει το αλάτι.



Τότε το αδειάζουμε σε μία τσαντίλα η τουλουπάνι. Αν δεν έχουμε σε μία πετσέτα.
Ήδη το γιαούρτι αρχίζει να βγάζει υγρά.
Το δένουμε με ένα σπάγκο και το ξαναδένουμε σε μία κουτάλα , κρεμώντας το.



Το βάζουμε σε ένα μπολ η σε μιά κατσαρόλα προσέχοντας να μην ακουμπάει κάτω, και το βάζουμε με την κατσαρόλα στο ψυγείο μέσα.



Το αφήνουμε 2 μέρες; και ανοίγουμε την τσαντίλα. Έχει συμπυκνωθεί αρκετά, 
Βλέπουμε όλα τα υγρά στον πυθμένα της κατσαρόλας.
Σχεδόν μισή κούπα υγρά μαζεύτηκαν.



Το βάζουμε σε ένα μπολ . Έτσι διατηρείται για μία βδομάδα περίπου. 



Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε περισσότερο καιρό, το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο. ανάμεσα βάζουμε όποιο μυρωδικό θέλουμε .
Καλύπτουμε με λάδι. Έτσι διατηρείται σχεδόν έναν μήνα. 
Παίρνουμε μερικές φέτες ψωμί και ορμάμε!!! Καλή μας όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου