Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 2 μπούτια η 2 φιλέτα από κοτόπουλο
- 700 γρ σπανάκι
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- τριμμένη ντομάτα
- λίγες λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση


Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. 


Μόλις τα κοκκινίσουμε και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια λιωμένα στο μούλτι με ελάχιστο νερό. 


Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το φαγητό. 


Μόλις μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε το σπανάκι, χοντροκομμένο, αλατοπίπερο και τις ντομάτες την τριμμένη και τις λιαστές.



Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί καλά και το κρέας και το σπανάκι.

Παρατήρηση: το φαγητό το έκανα στην χύτρα ταχύτητας. Οπότε έβρασα το κρέας με το κρεμμύδι για 10 λεπτά. 
Μόλις κατέβηκε η βαλβίδα, άνοιξα την χύτρα και πρόσθεσα το σπανάκι και τις ντομάτες. Συνέχισα  μέχρι να ανέβει  ξανά η βαλβίδα και έσβησα το μάτι και έτοιμο.

Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου