Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΑΡΜΥΡΟ


από την Κική (George Mino)

Υλικά
- 1 βιτάμ
- κανταΐφι
-  τυριά διάφορα mix
- αλλαντικά διάφορα ψιλοκομμένα
- μανιτάρια φετούλες 

- 2 αυγά
- λίγο γάλα 


Εκτέλεση
Ξεφτίζουμε το κανταΐφι, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι να υγρανθεί καλά. 
Το στρώνουμε στο πυρέξ και αρχίζουμε και βάζουμε τα αλλαντικά , τα τυριά και τα μανιτάρια. Επάνω βάζουμε πάλι κανταΐφι και χτυπάμε το γάλα τα αυγά και λίγο λιωμένο βουτυράκι και περιχύνουμε στο σκεύος. 
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και βάζουμε μέσα το ταψί μας.

Η ώρα εξαρτάται από το σκεύος και την ποσότητα . Περίπου 20 λεπτά σε 180 0 .

Παρατήρηση : Οι ποσότητες είναι ανάλογες με το τι σκεύος θα χρησιμοποιήσουμε . (Είχα περίσσευμα κανταΐφι και έκανα σε μικρό πυρέξ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου