Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΧΩΡΙΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ



από George Mino (Kiki  )

Υλικά

Για το σιρόπι -  700 γρ ζάχαρη
-  800 ml νερό
- χυμό από ½ λεμόνι
Για την κρέμα
- 2 κρέμες μιλφειγ Γιώτης 
Για την βάση
- 500 γρ κανταΐφι
- 250 γρ λιωμένο Βιτάμ
Για την σαντιγί
- 1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγί ( πράσινο )
Για στόλισμα
- τριμμένα μπισκότα

Εκτέλεση
Για την βάση 



Ξεφτίζουμε το κανταΐφι

λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι να υγρανθεί καλά. Το στρώνουμε σε ταψί 

και το ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά. 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε με το σιρόπι. 
Έπειτα κάνουμε την κρέμα όπως την λέει η συσκευασία κ την ρίχνουμε επάνω απο την βάση μας. ( εννοείται μπορούμε να κάνουμε κ μόνοι μας , δική μας κρέμα )


Για την σαντιγί

 Χτυπάμε την φυτική σαντιγί χωρίς άχνη ( κάποιοι βάζουν 2 κ.γ. ) μέχρι να γίνει αφράτη 

και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα.



 Κάνουμε γραμμούλες με ένα πιρούνι, 



μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο μπισκότο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου