Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



από την Eleni Xenophontos

Υλικά
 - ρεβίθια
 - 1 κρεμμύδι ξερό
 - σπανάκι
 - σέλινο
 - πάπρικα γλυκιά
 - τριμμένη ντομάτα
 - πελτές ντομάτας
 - αλατοπίπερο
 - 1 ξυλάκι κανέλας
 - 1 δαφνόφυλλο
 - λίγη πιπερόριζα (τζίντζερ)
- κουρκουμάς
- 1 ξυλάκι  κανέλας
- ρίγανη
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση 
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια, το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε καθαρό νερό να βράσουν.
 Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Το προσθέτουμε στα μισοβρασμένα ρεβίθια ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και τον πελτέ με την τριμμένη ντομάτα.
Προς το τέλος σχεδόν προσθέτουμε το σπανάκι και το σέλινο.  
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο., και τον ζωμό των λαχανικών
Σκεπάζουμε και βράζουμε περίπου 20 λεπτά ακόμα μέχρι να δούμε τα ρεβίθια μας να μελώνουν.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου