- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 250 γρ βούτυρο λιωμένο για το φύλλο
- 200 γρ τριμμένη φρυγανιά
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι μέλι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι
Ενώνουμε τα υλικά (αμύγδαλο, φρυγανιά, ζάχαρη, βανίλιες και αυγά)
Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες
και μια μια λωρίδα τη βουτυρώνουμε, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση,
Ακλουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα
Ψήνουμε στους 180 0 Κελσίου στον αέρα μέχρι να ροδίσουν (για 30 με 40 λεπτά περίπου)
Μέχρι να ψηθούν οι φλογέρες μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας όλα τα υλικά μαζί((κόβουμε το λεμόνι στη μέση)
και βράζουμε για 8 λεπτά από το σημείο βρασμού
Θέλουμε να είναι κ το γλυκό καυτό και το σιρόπι καυτό, οπότε μόλις βγει το ταψί μας από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου