από την χρυσα κυριακοπουλου
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 250 γρ βούτυρο λιωμένο για το φύλλο
- 150 γρ τριμμένη φρυγανιά
- 60 γρ ζάχαρη
- 50 γρ σουσάμι τριμμένο καβουρντισμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
- 1 ποτήρι μέλι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
-- 1 λεμόνι
Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες
και μια μια λωρίδα τη βουτυρώνουμε,
Ακλουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα
Ψήνουμε στους 180 0 Κελσίου στον αέρα μέχρι να ροδίσουν (για 30 με 40 λεπτά περίπου)
Μέχρι να ψηθούν τα ρολά μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας όλα τα υλικά μαζί((κόβουμε το λεμόνι στη μέση)
και βράζουμε για 8 λεπτά από το σημείο βρασμού
Θέλουμε να είναι και το γλυκό καυτό και το σιρόπι καυτό, οπότε μόλις βγει το ταψί μας από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι με μια κουτάλα και το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου