Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ


από την χρυσα κυριακοπουλου
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ½  κούπα γάλα
- ½  κ.γ. σόδα
- 1 μπεικιν
- 2 βανίλιες
- 6 -7 κούπες αλεύρι γοχ

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και σιγά σιγά προσθέτουμε το σπορελαιο,
το πορτοκάλι στο οποίο λιώνουμε τη σοδα, το γάλα τις βανίλιες, το μπεικιν και σιγά σιγά το αλεύρι,
η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης , προσέχουμε μόνο μη γίνει πολύ σφιχτή, ίσως ομως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη, αυτό θα το δούμε από το πόσο εύκολα πλάθεται.

Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και πλάθουμε κουλουράκια 

ή απλώνουμε τη ζύμη κ κόβουμε μπισκότα

σε όποιο σχέδιο μας αρέσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 με 20 λεπτά περίπου

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου