Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΡΑΣΑΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 φέτες οσομπούκο
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 με 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
- ρίγανη
- θυμάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- αλάτι
- πιπέρι
- πιπέρια ολόκληρα
- λάδι
- 1 1/2 ποτήρι κρασί 
- 1 κουταλιά μουστάρδα 
- νερό ζεστό όσο χρειαστει




Εκτέλεση

Μέσα σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε μια μια  τις φέτες του οσομπούκο από όλες τις μεριές.
Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα και τα καρότα.
Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε και το κρέας και τα μυρωδικά και το σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό κρασί.
Προσθέτουμε ζεστό νερό πού έχουμε βάλει την μουστάρδα και κλείνουμε την χύτρα.


Ψήνουμε το φαγητό για 50 λεπτά με 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου