από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 4 φέτες οσομπούκο
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 με 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
- ρίγανη
- θυμάρι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- αλάτι
- πιπέρι
- πιπέρια ολόκληρα
- λάδι
- 1 1/2 ποτήρι κρασί
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- νερό ζεστό όσο χρειαστει
Εκτέλεση
Μέσα σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε μια μια τις φέτες του οσομπούκο από όλες τις μεριές.
Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα και τα καρότα.
Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε και το κρέας και τα μυρωδικά και το σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό κρασί.
Προσθέτουμε ζεστό νερό πού έχουμε βάλει την μουστάρδα και κλείνουμε την χύτρα.
Ψήνουμε το φαγητό για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου