- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
(αν δεν έχω βάζω χυμό ντομάτας)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα νερό
- 3 κ.σ .ξίδι λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό
- δυοσμο
- φρυγανια τριμμένη
- 5-6 μεγάλες πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κύβο κότας
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα ζεστό νερό
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά μας, -εκτός από τη φρυγανιά - σε ένα μεγάλο μπολ κ ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας σιγά σιγά προσθέτουμε φρυγανιά τόση όση χρειάζεται για να πλάθεται το μείγμα μας το οποίο θέλουμε να είναι μαλακό και όχι σφιχτό,
το αφήνουμε λίγο
Καθαριζουμε τις πατατες και τις κόβουμε σε χοντρες φετες τις βάζουμε σε ένα μπολ κ προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί μας κοντά κύβο της κοτας αφού πρώτα τον λιωσουμε στο ζεστό νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Όταν τα μπιφτεκια πάρουν χρώμα τα γυριζουμε για να ψηθουν καλά, εν τω μεταξύ ψηνονται και οι πατάτες μας.
Καλή όρεξη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου