Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την χρυσα κυριακοπουλου
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη 
(αν δεν έχω βάζω χυμό ντομάτας)
- 1/2  κούπα ελαιόλαδο 
- 1/2 κούπα νερό
- 3 κ.σ .ξίδι λευκό 
- αλάτι 
- πιπέρι
- μαϊντανό
- δυοσμο
- φρυγανια τριμμένη
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- 5-6 μεγάλες πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι 
- πιπέρι 
- ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κύβο κότας
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο 
- 1 κούπα ζεστό νερό

Εκτέλεση 
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ 
Βάζουμε όλα τα υλικά μας, -εκτός από τη φρυγανιά - σε ένα μεγάλο μπολ κ ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας σιγά σιγά προσθέτουμε φρυγανιά τόση όση χρειάζεται για να πλάθεται το μείγμα μας το οποίο θέλουμε να είναι μαλακό και όχι σφιχτό, 
το αφήνουμε λίγο


 να ενωθούν τα υλικά μας και φτιάχνουμε τις πατάτες

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Καθαριζουμε τις πατατες και τις κόβουμε σε χοντρες φετες τις βάζουμε σε ένα μπολ κ προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί μας κοντά κύβο της κοτας αφού πρώτα τον λιωσουμε στο ζεστό νερό. 

Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. 


Όταν τα μπιφτεκια πάρουν χρώμα τα γυριζουμε για να ψηθουν καλά, εν τω μεταξύ ψηνονται και οι πατάτες μας.
Καλή όρεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου