Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 10 μελιτζάνες φλάσκες
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/2 κιλό ντοματίνια η κονκασέ
- 1 κουταλιά γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- την ψύχα από τις μελιτζάνες
- 3 καρότα τριμμένα
- ρίγανη
- θυμάρι
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό




Εκτέλεση

Κόβουμε καπάκι από τις μελιτζάνες και βγάζουμε την ψύχα.
Την ψιλοκόβουμε την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει.
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε ανάποδα για να βγάλουν τα υγράτους.
Σωτάρουμε στο λάδι όλα τα υλικά της γέμισης εκτος της ντομάτας και των μυρωδικων.
Τα σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτε και τα μυρωδικα και το αλατοπίπερο και περιμενουμε να μείνει με το λάδι τους.
Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψι αφού πρώτα λαδώσουμε εξωτερικα τις μελιτζάνες.
τις ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς για να μαραθούν.
Όταν κρυώσουν τις γεμίζουμε με τον κιμά.
Φτιάχνουμε μπεσαμέλ με 4 κουταλιές βούτυρο 4 κουταλιές αλεύρι  600 γραμμάρια γάλα 2 αυγά και 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι μαζί με μοσχοκάρυδο.
Την απλώνουμε πάνω απο τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου