Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους μεγάλους
- κοτόπουλο από την προηγουμένη ημέρα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές φέτες
- κάπαρη 
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 με 4 κουταλιές μαγιονέζα
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- λίγο γάλα εβαπορέ




Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια τον μαϊντανό μαζί με τα αγγουράκια αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε όχι όμως να λιώνουν.
Κόβουμε το κοτόπουλο και το περνάμε λίγο στο τηγάνι με λίγο λάδι.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ανακατεύουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.


Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τα αγγουράκια και την κάπαρη με τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.
Έχουμε χτυπήσει την μαγιονέζα με την μουστάρδα μαζί με λίγο γάλα για να αραιώσει λίγο.
Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα με την μαγιονέζα και ενώνουμε τα υλικά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου