Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 300 γραμμάρια βρώμη
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 μπανάνα
κόντιτα λεμονιού
- σταφίδες 
- γκότζι μπέρι
- το χυμό 2 πορτοκαλιών
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 με 2 κουταλιές αλεύρι εάν χρειαστεί.



Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μούλτι την βρώμη.
Βάζουμε την αλεσμένη βρώμη σε ένα μπόλ και προσθέτουμε την σόδα και το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη βρώμη.
Πολτοποιούμε την μπανάνα μαζί με τον χυμό του πορτοκαλιού το μέλι και το λάδι στο μούλτι.
Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε σιγά σιγά την βρώμη ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τις σταφίδες τα κόντιτα και το γκότζι μπέρι  και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά στην ζύμη.



Αν η ζύμη ελαφρώς κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπαλάκια της ζύμης.



Με ένα κουτάλι πιέζουμς το κάθε μπαλάκι για να γίνει πλατύ μπισκότο. 
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου