από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 300 γραμμάρια βρώμη
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 μπανάνα
- κόντιτα λεμονιού
- σταφίδες
- γκότζι μπέρι
- το χυμό 2 πορτοκαλιών
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 με 2 κουταλιές αλεύρι εάν χρειαστεί.
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μούλτι την βρώμη.
Βάζουμε την αλεσμένη βρώμη σε ένα μπόλ και προσθέτουμε την σόδα και το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη βρώμη.
Πολτοποιούμε την μπανάνα μαζί με τον χυμό του πορτοκαλιού το μέλι και το λάδι στο μούλτι.
Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας σε ένα μεγάλο μπόλ και προσθέτουμε σιγά σιγά την βρώμη ανακατεύοντας με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τις σταφίδες τα κόντιτα και το γκότζι μπέρι και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά στην ζύμη.
Αν η ζύμη ελαφρώς κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπαλάκια της ζύμης.
Με ένα κουτάλι πιέζουμς το κάθε μπαλάκι για να γίνει πλατύ μπισκότο.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου