Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

από την Θεοδώρα Διβάρη

Υλικά

- 1 μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- τυρί φέτα η ανθότυρο
- τυρί γκούντα σε φέτες
- λάδι
- αλάτι 
- πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

- βούτυρο
- γαλα
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- μουστάρδα
- 2 αυγά
- τυρί τριμμένο




Εκτέλεση

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ζεματάμε για 5 με 7 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Τσιγαρίζουμε το πράσο.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το μπρόκολο αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την πασπαλίζουμε πάνω στο μπρόκολο.
Κόβουμε τις φέτες γκούντα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε στα κενά.
Ρίχνουμε από πάνω τα πάσα τα τσιγαρισμένα.


Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και ρίχνουμε όσο ανακατεύουμε με το σύρμα την μουστάρδα τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο τυρί τριμμένο.
Στρώνουμε την μπεσαμέλ στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πρώτα από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου