από την Effie Tsitsika
Υλικά
- 5 μπανάνες πολύ ώριμες
- 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλια
- 80 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία.
Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα οι μπανάνες διαλύονται.
Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών.
Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μία μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.
Στη συνέχεια και όταν έχει κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30-45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου