Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

- 5 μπανάνες πολύ ώριμες
- 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλια
- 80 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι σόδα




Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία.
Είναι έτοιμο το μείγμα όταν με το ανακάτεμα οι μπανάνες διαλύονται.

Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών. 

Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μία μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.
 Στη συνέχεια και όταν έχει κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε αλευροβουτυρώσει καλά. 
Ψήνουμε στον φούρνο για 30-45 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου