- 1 μοσχαρόποδο
- 2 μαρούλια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε φέτες
- σέλινο
- μαϊντανό
- άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι 1 κσ. κορν φλαουρ (νισεστέ)
- ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- χυμό από 2 λεμόνια
Πλένουμε καλά το μοσχαρόποδο, το ζεματάμε με βραστό νερό, το στραγγίζουμε καλά κ το σοτάρουμε λίγο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε βραστό νερό να το σκεπάσει και ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται. Όταν καθαρίσει τότε ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το μαϊντανό και τα χοντροκομμένα μαρούλια και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν μαλακώσει και αρχίσει να πήζει το ζουμάκι του τότε πασπαλίζουμε το κορν φλαουρ και κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού, κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε ένα αυγό ρίχνουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζουμε το χτύπημα κ προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα, όταν δέσουν όλα μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα (με το χαρακτηριστικό φιλί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου