Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



από την Nikoletta Fragoulidou

Υλικά:
- 1/2 κιλό συκωτάκια κότας
- 2 πράσα
​- 1 πορτοκάλι
- θυμάρι
- προαιρετικά λίγη μουστάρδα ντιζόν
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Αχνίζουμε τα πράσα με λίγο νερό σε αντικολλητικό τηγάνι και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν. 
Προσθέτουμε τα συκωτάκια και συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα νερό. 
Τα γυρνάμε ​​μερικές φορές και στύβουμε ένα πορτοκάλι​. 
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνουν τα συκωτάκια σαν ψητά. 
Αν θέλουμε, λίγο πριν το τέλος βάζουμε μουστάρδα για να έχουν πιο έντονη γεύση και να χυλώσει το φαγητό. 
Είναι φαγητό με λίγες θερμίδες, αν θέλουμε σοτάρουμε σε λάδι αλλά δεν είναι τόσο υγιεινό. Μπορούμε να προσθέσουμε ελαιόλαδο όταν τελειώσει το μαγείρεμα αλλά είναι πολύ νόστιμο και έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου