Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


από την Nikoletta Fragouligou

Υλικά
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδου (τουλάχιστον)
- αλάτι
- ρίγανη
- κόκκινο γλυκό πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το σκόρδο στο μούλτι. 
Καρυκεύουμε και αν θέλουμε βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Είναι μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή αλλά τέλεια για όλες τις ώρες.
Σερβίρεται πολύ ωραία σε φρυγανισμένο ψωμί με λίγο τυρί φέτα από πάνω.
Παρατήρηση :  Έξτρα τέχνασμα: βάζω και λίγο από το ζουμάκι που βγάζουν στο ταψί, είναι σαν λαδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου