Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΡΟΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ



 από την φίλη Καλλιόπη

Υλικά
- χοιρινό
- πιπέρι
- αλάτι
- κρασί κόκκινο
- ρίγανη
 - δάφνη
- σκόρδο
- λίγο νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε το χοιρινό που είναι σε χοντροκομμένα κομμάτια σε μία γάστρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά  καθώς και το κρασί με λίγο νερό. 
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, γυρνώντας το αρκετές φορές. 
Κάθε φορά που το γυρνούμε το περιχύνουμε με τα υγρά που έχει για να μείνει ζουμερό και νόστιμο
Μετά από μισή ώρα που θα έχει ψηθεί κατεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία από τους 200 στους 170 και το σιγοψήνουμε ως να ροδίσει απ όλες τις μεριές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου