Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΜΑΧΑΛΕΠΙ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ





από την φίλη Καλλιόπη

Υλικά
- 3 ποτήρια γάλα
 - 1 ποτήρι νερό
- 4 κ σ ζάχαρη
- 4 ½ κ σ νισεστέ
- λίγη μαστίχα κοπανισμένη
- λίγο ροδόσταμο
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- φιστίκια Αίγινας

Εκτέλεση
Παίρνουμε 1 ποτήρι γάλα και μέσα του λιώνουμε το νισεστέ πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί με το λιωμένο νισεστέ και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει.
Τότε το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ ή όπου αλλού θέλουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.




Από πάνω πασπαλίζουμε χοντροκομμένα φιστίκια Αίγινας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου