από την George Mino
Υλικά
- κατσικάκι
- πατάτες
- ελαιόλαδο
- λεμόνι φρέσκο χυμό αποξηραμένη ρίγανη
- κλαδάκια θυμάρι
- μουστάρδα
- αλάτι
- σκόρδο
- πιπέρι
- κουρκουμά
- τζίντζερ σκόνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις , κ έπειτα βάζουμε την γάστρα με κλειστό καπάκι να κάψει λίγο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, ρίγανη, τη μουστάρδα αλατοπίπερο , κουρκουμά κ το τζίντζερ.
Τα χτυπάμε να γίνουν σαν κρέμα.
Κόβουμε τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες στη γάστρα.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και το θυμάρι.
Κάνουμε χαρακιές στο κατσικάκι και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε το κρέας πάνω στο στρώμα πατάτας.
Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες.
Ρίχνουμε ελάχιστο νερό στη γάστρα.
Ψήνουμε για 1, 5 ώρα στους 200 βαθμούς.
Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα κ χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα , μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου