Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ



από την George Mino

Υλικά

- κατσικάκι 
- πατάτες
- ελαιόλαδο
- λεμόνι φρέσκο χυμό αποξηραμένη ρίγανη
- κλαδάκια θυμάρι
- μουστάρδα
- αλάτι
- σκόρδο
- πιπέρι
- κουρκουμά
- τζίντζερ σκόνη





Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις , κ έπειτα βάζουμε την γάστρα με κλειστό καπάκι να κάψει λίγο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, ρίγανη, τη μουστάρδα αλατοπίπερο , κουρκουμά κ το τζίντζερ. 

Τα χτυπάμε να γίνουν σαν κρέμα. 
Κόβουμε τις πατάτες. Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τις πατάτες στη γάστρα. 

Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και το θυμάρι.
Κάνουμε χαρακιές στο κατσικάκι και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο. 

Τοποθετούμε το κρέας πάνω στο στρώμα πατάτας. 
Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. 
Ρίχνουμε ελάχιστο νερό στη γάστρα.
Ψήνουμε για 1, 5 ώρα στους 200 βαθμούς.
Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα κ χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα , μέχρι να ψηθεί το κρέας. 

Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου