από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1/2 κιλό φακές
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 με 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 με 4 καρότα κομμένα σε κύβους
- ντομάτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- χυμό από ένα πορτοκάλι και τις φλούδες του
- λίγο λάδι για το σωτάρισμα
- αλάτι
- 3 με 4 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πλυμένες φακές σε μπόλικο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σωτάρουμε στο λάδι ελαφρά το κρεμμύδι το σκόρδο τα καρότα και τέλος τις φακές.
Ρίχνουμε τον πελτέ την ντομάτα τον χυμό και τις φλούδες του πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά καθώς και τόσο νερό ώστε να τις σκεπάσει.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσουν.
Σερβίρουμε με λίγο λάδι ωμό καθώς και ξύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου