Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΦΡΙΣΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 με 2 κιλά φρίσες
- 1/2 με 1 λίτρο ξύδι λευκό
- 2 κουταλιές λευκό μπαλσάμικο
- 4 με 8 γραμμάρια αλάτι
- 3 με 5 σκελίδες σκόρδο
-2 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο
- 2 με 4 πιπεριές καυτερές
- 300 με 600 ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια και αφαιρούμε όσα κόκαλα της κοιλιάς μπορούμε.
Τα  αραδειάζουμε στην σειρά σε ένα σκεύος και τα καλύπτουμε με ξύδι.
Αφήνουμε να ψηθούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αν ο καιρός είναι κρύος μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα.
Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι έτοιμα τρίβοντας σε τρεχούμενο νερό.
Αν το δέρμα φεύγει εύκολα τότε είναι έτοιμο..αν όχι τότε τα αφήνουμε και άλλο στο ξύδι.
Όταν είναι έτοιμα σε τρεχούμενο νερό τρίβουμε το δέρμα και τραβάμε την ραχοκοκκαλιά προς την ουρά να βγει και να μείνουν τα φιλέτα.
Σε γυάλινο μακρόστενο σκεύος η άλλο με καπάκι ρίχνουμε 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και στρώνουμε τα φιλέτα.
Συνεχίζουμε την στρώση ρίχνοντας σε κάθε στρώση αλάτι σκόρδο και μπούκοβο.
Στην τελευταία στρώση βάζουμε το μπαλσάμικο τις καυτερές πιπεριές και τα καλύπτουμε με λάδι.
Οι φρίσες είναι έτοιμες μετά από 1 εικοσιτετράωρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου