Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΠΙΤΙΚΟΙ




από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 300 γρ. σπανάκι
- 1 ματσάκι  ρόκα 100 γρ περίπου
- 120 γρ άνηθος και μαϊντανός
- 1 ρίζα σέλινο μαζί με τα κλωνάρια της
- 1 πράσο το άσπρο μέρος του
-2  κρεμμύδια  ξερά  
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 5 κλωνάρια  φύλα από παντζάρι
- 300 γρ καρότα
- 5 πράσινες πιπεριές
- 2 κ σ αλοιφή από πιπεριά Φλωρίνης
-3 δάφνες
- 4 σκελίδας σκόρδο (το σπανάκι και το σκόρδο δεν τα βράζουμε  με τα υπόλοιπα..τα βάζουμε  στο τέλος στο μουλτι.).
- καγιέν
- μπαχάρι
-  κάρυ
- δυόσμο
-  μαύρο πιπέρι)
-  350 γραμμάρια χοντρό αλάτι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά ..




με νερό ισα να φαίνεται..δεν τα σκέπασε δηλαδή  και μόλις πήραν βράση από το δυνατό 9 το κατεβάζουμε  στο 6 για μισή ώρα
Μετά πολτοποιούμε   όλα τα υλικά στο μούλτι  και προσθέτουμε  στο τέλος και την αλοιφή από πιπεριές Φλωρίνης




Στο τέλος προσθέτουμε τα σκόρδα και το σπανάκι ωμά και τα πολτοποιούμε κι αυτά



Αφού κρυώσει το μίγμα το βάζουμε είτε σε παγοθήκες σιλικόνης είτε  σε απλές με μια μεμβράνη.



Το μείγμα έγινε 80 παγάκια. !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου