από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 3 κουταλιές σούπας ταχίνι
- λίγο λάδι
- χυμό από 2 λεμόνια
- μια πρέζα κύμινο
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- προαιρετικά 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς.
Το πρωί τα βράζουμε , τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μούλτι λίγα λίγα αν δεν χωράνε όλα μαζί.
Τα πολτοποιούμε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά. αδειάζουμε σε ένα μπολ και δοκιμάζουμε την γεύση προσθέτοντας αλάτι, λάδι η λεμόνι, ότι χρειαστεί δηλαδή πριν ορμήξουμε κατά πάνω του.
Σερβίρουμε με τσιπς αραβικής πίτας!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου