Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΧΟΥΜΟΥΣ ΡΕΒΙΘΙΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- 250 γραμμάρια ρεβίθια
- 3 κουταλιές σούπας ταχίνι
- λίγο λάδι
- χυμό από 2 λεμόνια
- μια πρέζα κύμινο
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- προαιρετικά 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς.
Το πρωί τα βράζουμε , τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μούλτι λίγα λίγα αν δεν χωράνε όλα μαζί. 
Τα πολτοποιούμε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά. αδειάζουμε σε ένα μπολ και δοκιμάζουμε την γεύση προσθέτοντας αλάτι, λάδι η λεμόνι, ότι χρειαστεί δηλαδή πριν ορμήξουμε κατά πάνω του. 
Σερβίρουμε με τσιπς αραβικής πίτας!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου