από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 κιλά .κυδώνια καθαρισμένα[από 3 κιλά φρέσκα ]
- -1 1/2 κλ ζάχαρη
- 1 1/2 λιτρ. νερό
- 2-3 λεμόνια
- 1 βανίλια
- 1 ξύλο κανέλα
- 4 καρφάκια γαρίφαλο
- 4-5 φύλλα αρμπαρόριζα.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε νερό.
Τα
κομμάτια με τα σπόρια τα βάζουμε σε
τουλπάνι και τα δένουμε πουγκί. [θα μας δώσουν την πηκτίνη για την μαρμελάδα
μας]
Βάζουμε το νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού βράσει ρίχνουμε τα κυδώνια και το
τουλπάνι.
Σιγοβράζουμε από την ώρα βρασμού 35 λεπτά περίπου μέχρι
να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το τουλπάνι και ρίχνουμε τα σπόρια σε σουρωτήρι με
μέτριες τρύπες και πιέζουμε να βγάλουν όσο πολτό γίνεται πάνω από την
κατσαρόλα.
Ρίχνουμε ζάχαρη και αρωματικά και σε σιγανή φωτιά με το εργαλείο του
πουρέ λιώνουμε όσο θέλουμε.
Όταν δέσει προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε 2-3 λεπτά.
Όταν κρυώσει λίγο αφαιρούμε τα αρωματικά και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου