Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΛΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κύβους
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρύζι



Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε.
Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.


Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και αφού τις στραγγίξουμε τις τσιγαρίζουμε σε λάδι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.


Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όπως και το ρύζι.
Μόλις δούμε ότι το ρύζι έχει βράσει και έχει σωθεί και το νερό το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Την συνταγή την είδα στην τηλεόραση και είναι παραδοσιακό φαγητό από την Τζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου