Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΨΩΜΙ ΑΠΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ

από την Effie Tsitsika

Υλικά


- 1 κιλό αλεύρι
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 3 κ.γλ. αλάτι
- 2½ ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)
- λίγο σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν μαζευτεί σε μπάλα και καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης. 
Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα με τις ενώσεις προς τα κάτω. 
Την αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει σκεπτόμενος με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος. 
Έπειτα τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγο. 
Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε. 
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου αναλόγως το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου