Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΔΙΧΡΩΜΟ







 από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά

Θα χρειαστούμε δύο μπολ γιατί θα κάνουμε δύο χυλούς.
Μείγμα 1
- 1 ½   κούπες αλεύρι φαρίνα (ευλογημένο αλευράκι που φουσκώνει μόνο του καμάρια μου)
- ½  μισή κούπα κακάο
- 1 ½ κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σόδα που πίνουμε( ναι , ναι , για να μην μας βαρύνει το στομάχι  :))
- ¼  κούπα ηλιέλαιο (πάντα ηλιέλαιο για τα γλυκά)
- ξύσμα πορτοκάλι
Μείγμα 2
- 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 1 ½  κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σόδα που πίνουμε
- ¼  κούπα ηλιέλαιο
-  μια βανίλια
Σημείωση: και στα δύο μείγματα , πριν μπουν στο ταψί θα ρίξουμε μια κουταλιά σόδα μαγειρικής και λίγο ξύδι.


Εκτέλεση 


Ανακατεύουμε τα στερεά, ρίχνουμε την σόδα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα , ρίχνουμε στο τέλος το ηλιέλαιο και τα μυρωδικά .


 Πριν τα βάλουμε στο βουτυροαλευρωμένο μας ταψί ρίχνουμε την σόδα ανακατεύουμε και μετά το ξύδι.

 Αν θέλετε να ρίξετε και σταφίδες ή καρύδια μπορείτε να τα ρίξετε σε αυτό το σημείο. (Οι διατροφολόγοι θα το πρότειναν για να έχετε λιγότερες ενοχές  :)


Την διχρωμία την πετυχαίνεις ρίχνοντας εναλλάξ


 τα μείγματα. στο κέντρο του ταψιού σας. 


Χρόνος ψησίματος 40' στους 200 0 Κ ή 400 F για μας του νέου Κόσμου.
Βαθμός δυσκολίας -1  :)
 Καλή σας επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου