από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
Θα χρειαστούμε δύο μπολ γιατί θα κάνουμε δύο χυλούς.
Μείγμα 1
- 1 ½ κούπες αλεύρι φαρίνα (ευλογημένο αλευράκι που
φουσκώνει μόνο του καμάρια μου)
- ½ μισή κούπα κακάο
- 1 ½ κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σόδα που πίνουμε( ναι , ναι , για να μην μας βαρύνει το στομάχι
:))
- ¼ κούπα ηλιέλαιο (πάντα ηλιέλαιο για
τα γλυκά)
- ξύσμα πορτοκάλι
Μείγμα 2
- 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
- 1 ½ κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σόδα που πίνουμε
- ¼ κούπα ηλιέλαιο
- μια βανίλια
Σημείωση: και στα δύο μείγματα , πριν μπουν στο ταψί θα
ρίξουμε μια κουταλιά σόδα μαγειρικής και λίγο ξύδι.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στερεά, ρίχνουμε την σόδα μέχρι
να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα , ρίχνουμε στο τέλος το ηλιέλαιο και τα μυρωδικά
.
Πριν τα βάλουμε στο βουτυροαλευρωμένο μας ταψί ρίχνουμε την σόδα ανακατεύουμε
και μετά το ξύδι.
Αν θέλετε να ρίξετε και σταφίδες ή καρύδια μπορείτε να τα
ρίξετε σε αυτό το σημείο. (Οι διατροφολόγοι θα το πρότειναν για να έχετε λιγότερες
ενοχές
:)
Την διχρωμία την πετυχαίνεις ρίχνοντας εναλλάξ
τα μείγματα. στο κέντρο του
ταψιού σας.
Χρόνος ψησίματος 40' στους 200 0 Κ ή 400 F για μας του νέου
Κόσμου.
Βαθμός δυσκολίας -1
:)
Καλή σας επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου