Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ


από την Κική (George Mino)
Υλικά
- 4 μπριζόλες λαιμού
- μουστάρδα
- κουκουρμάς
- πιπέρι κόκκινο καυτερό
- τζίντζερ σκόνη
- ελαιόλαδο
-ντομάτες ροδέλες
- κρεμμύδια ροδέλες
- αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα,  τον κουκουρμά, το πιπέρι , το τζίντζερ και το   λάδι.

Τα κάνουμε  ένα μείγμα και  τα απλώνουμε  με το πινέλο πάνω στις μπριζόλες ...και  από τις 2 πλευρές .
Συνήθως το κάνω βράδυ και τα αφήνω μέσα στην γάστρα στο ψυγείο και το μαγειρεύω την επόμενη.
 Έπειτα προθερμαίνουμε τον φούρνο και  όσο γίνεται αυτό, βάζουμε πάνω από τις μπριζόλες το αλάτι και σε ροδέλες το  κρεμμύδι και τις  ροδέλες ντομάτα .
Κλείνουμε  την γάστρα  και το φουρνίζουμε στους  200  0  περίπου 40 λεπτά.

Στα 30 λεπτά ανοίγουμε  το καπάκι και για  10 λεπτά τ αφήνουμε  να πάρουν χρώμα..
Οι βαθμοί και  ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο και  πόσο καλά κλείνει η γάστρα.
Το συνοδεύουμε με λαχανικά ανάμικτα και ρύζι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου