Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

από την Eleni Xenophontos
Υλικά
- 5 ποτήρια γάλα
- 5 κ.σ.κορν φλαουαρ
- 5 κ.σ. ζαχαρη
- 3-4κ.σ. ροδόσταγμα η ανθόνερο
- κανέλα 
αλεσμένη
Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και κορν φλαουαρ
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα-κουτάλα.
Αφου πήξει κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε το αρωμα μας
ροδόσταγμα και ανακατεύουμε
Στολίζουμε τα μπολ μας με κανέλα αλεσμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου