Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- πατάτες
-  ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 ποτήρι γάλα (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω)
- τσένταρ
- παρμεζάνα
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες και τις χαράζουμε σε φέτες, όχι  ως κάτω κάτω. 
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. 
Τις βγάζουμε απ το φούρνο αλείφουμε με λάδι και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν καλά. 
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε λίγο κι ύστερα το γάλα χλιαρό. φτιάχνουμε μια μπεσαμελ δηλαδή. 
Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά να λιώνουν. 
Η μπεσαμελ πρέπει να είναι σχετικά ρευστή. 
Ρίχνουμε την μπεσαμελ στις ψημένες πατάτες. 
Αν θέλουμε μπορούμε να τις βάλουμε για λίγο στο φούρνο να γκρατιναριστούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου